Πρόγραμμα Εργασίας ΟΕΦ τριετίας 2018/2021
Πρόγραμμα Εργασίας ΟΕΦ τριετίας 2018/2021
Στο πλαίσιο υποβολής, έγκρισης και υλοποίησης προγράμματος εργασίας ΟΕΦ τριετίας 2018/2021 από την ΕΑΣ Λακωνίας Α.Ε., με βάση τα άρθρα 154 & 156 του Καν.(ΕΕ) 1308/2013 και της Απόφασης Υπουργείου Α.Α.Τ. αρ. πρωτ. 397/18235/16.02.17, όπως ισχύει, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός (Α.Ε.Σ.) Απιδιάς:
- Επικαιροποίησε την Αναγνώρισή του ως Οργάνωση Παραγωγών, με την Α.Π. 30498/4650/31.01.2018 απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΠΕΛ/ΔΑΟΚ).
- Προέβη μαζί με άλλους 4 Αγροτικούς Συνεταιρισμούς στην συμμετοχή σε Ένωση Οργανώσεων Παραγωγών (Ε.Ο.Π.) στην ΕΑΣ Λακωνίας ΑΕ. Η επικαιροποίηση της Αναγνώρισης της Ε.Ο.Π. έγινε με την Α.Π. 41753/6473/15.02.2018 απόφαση της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΠΕΛ/ΔΑΟΚ).
Με βάση το άρθρο 29 του Καν.(ΕΕ) 1308/2013, τους Καν.(ΕΕ) 611/2014 & 615/2014 και την ΥΑ Α.Π. 61/16616/31.01.2018, η ΕΑΣ Λακωνίας ΑΕ – ΕΟΠ υπέβαλλε αίτηση έγκρισης προγράμματος, το οποίο ανέλαβε να υλοποιήσει με βάση την Α.Π. 679/25513/31.03.2018 απόφαση Υπουργείου Α.Α.Τ. Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε ο Α.Σ. Απιδιάς στις ακόλουθες δράσεις παροχής υπηρεσιών:
- 1-Β.ii. Ανάπτυξη ορθών γεωργικών πρακτικών ελαιοκαλλιέργειας με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια προσαρμοσμένα στις τοπικές συνθήκες, καθώς και τη διάδοσή τους στους ελαιοκαλλιεργητές και παρακολούθηση της πρακτικής εφαρμογής τους.
- 2-B.iii. Πρακτική επίδειξη τεχνικών αντικατάστασης των χημικών προϊόντων για την καταπολέμηση του Δάκου της ελιάς, καθώς και μέτρα εποχιακής παρατήρησης της εξέλιξής του.
- 3-B.iv. Πρακτική επίδειξη τεχνικών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης ελαιοκαλλιέργειας σε παραγωγούς συνεταιριστικών ελαιοτριβείων Οργανώσεων Παραγωγών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.
- 4-Γ.iii. Κατάρτιση των παραγωγών σε νέες τεχνικές καλλιέργειας.
- 5-Γ.iv. Εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων και εργαλείων κατάρτισης και επικοινωνίας.
- 8-Ε.i. Δημιουργία και διαχείριση συστημάτων που επιτρέπουν την ιχνηλασιμότητα των προϊόντων από τον ελαιοκαλλιεργητή έως τη συσκευασία